06 24 79 42 49 praktijk@wietskespruit.nl

Over Wietske Spruit

Wietske is universitair opgeleid tot orthopedagoog en SKJ geregistreerd. Zij heeft ruime ervaring als docent pedagogiek, als intern begeleider en orthopedagoog in het speciaal onderwijs en als zorgcoördinator op een praktijkschool.
U kunt bij haar praktijk terecht voor ambulante jeugdhulp, opvoedingsvragen, gezinsproblemen en schoolproblemen. Zij levert, met uit wetenschappelijk onderzoek ontwikkelde methoden, een bijdrage aan de verbetering, verandering en preventie van probleemsituaties bij kinderen, jongeren en hun ouders.

Preventieve jeugdhulp

Wietske vindt het belangrijk om laagdrempelige hulpverlening voor jongeren in te zetten om grotere problemen te voorkomen. Dat is ook het doel van de jeugdwet. En aangezien veel problemen van jongeren onstaan door onzekerheden en 'over'gevoeligheden vindt Wietske het belangrijk om, naast specifieke therapieen, ook met de jongeren te werken aan een positief zelfbeeld. "Je bent goed zoals je bent, je hebt veel kwaliteiten".

Aan de slag en vaak naar buiten

Vertellen over jezelf en wat er om je heen gebeurt gaat makkelijker als je loopt of speelt, zeker bij jonge mensen. Daarom gaat Wietske vaak met jongeren naar buiten. Met of zonder bal, naar het speeltuintje of gewoon door het park.
Bij veel therapieen gaan jongeren zelf aan de slag met opdrachten. Deze krijgen zij mee naar huis. Op deze manier weten ouders waar we mee bezig zijn en kunnen zij de jongere eventueel ondersteunen om er aan te werken.